Hirvenmetsästys onnistui – Tervetuloa hirvikeitolle!

Lastukosken Erä-Poikien hirviporukan jahtisyksy on tullut metsästyksen osalta päätökseen, kun viimeinen hirvi kaadettiin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Metsästys oli kaikin puolin hyvin onnistunut tänäkin syksynä – viisi kaatolupaa käytettiin neljän metsästysviikonlopun aikana ja hirviä löytyi syksyn mittaan lähes jokaiseen ajoon. Hirviporukkaan saatiin uusia kasvoja ja onnistuneita riistalaukauksia nähtiin niin konkareiden kuin noviisienkin toimesta. Jo aikaisemmin julkaistu juttu hirvijahdin vauhdikkaasta käynnistymisestä löytyy täältä.

Iso kiitos onnistuneesta jahtisyksystä kuuluu hirviporukan metsästäjien lisäksi myös verrattomille koirille, Riinalle, Ritulle, Ronjalle ja Jämylle, sekä luonnollisesti maanomistajille, jotka hirvijahdin mahdollistavat. Muutama onnekas maanomistajakin pääsi syksyn mittaan paistin makuun, jos hirvi sattui maille kaatumaan.

Jotta onnistunutta jahtia ja kulunutta metsästysvuotta päästään juhlistamaan asianmukaisesti, kutsumme maanvuokraajat, seuran jäsenet, alueella asuvat ja yhteistyökumppanit perinteiselle yhteiselle hirvikeitolle Ravintola Kaislaan, Mustikkarinteentie 2, sunnuntaina 26.11.2023 klo 15.00.

Lämpimästi tervetuloa!

Alla lisää kuvia ja tunnelmia syksyn hirvijahdista

Toisena metsästysviikonloppuna 22.-23.10. keli suosi metsästäjiä, kun lämpötila painui muutaman asteen pakkaselle ja syysaurinko paisteli pilvettömältä taivaalta. Lauantain metsästys ei antanut saalista, mutta sunnuntaina onnisti, kun Viitamäestä löytyi sopivat hirvet koiran eteen. Hirvet tekivät lenkkiä Salmenpellon suunnalla, mutta kampesivat lopulta takaisin Viitamäen suuntaan, jonne Heikkisen Janne pääsi kaatamaan vasahirven.

Majan tuvassa oli paikoitellen tiivis tunnelma
Hyvät neuvot kalliit – missä ne hirvet lymyää?
Korvat tarkkana kuunnellaan suunnitelmaa
Kartan perusteella suuntana näyttäisi olevan Kumpuniemi

Kolmanteen metsästysviikonloppuun 28.-29.10. virittäydyttiin pitkin kuluvaa viikkoa, kun edellisenä viikonloppuna varmana pidetty, mutta piiloon jäänyt, Kumpuniemen vasaporukka oli tarkkailun alla. Janne otti salapoliisin roolin ja lähti maastontiedusteluun jälkiä etsimään. Jäljethän löytyivät ja havainnoista tuli raporttiakin aktiivisesti. Siispä lauantaina jahti suuntautui Kumpuniemelle ja onnistuneen jahdin tuloksena kaatui Pertti Kivisen ja Joni Kauppisen laukauksilla kaksi vasaa – tehty työ siis palkittiin!

Ampujana jälleen Joni ja Kumpuniemeltä eräksi päätynyt vasa

Sunnuntaina jahti jatkui ja hirviäkin löytyi, mutta ei sopivan kokoista ja näköistä. Lienevätkö kiellettyjen listalla olleet naarashirvet tämän tienneetkin, kun eräskin naaras kävi passimiehen edessä 5 metrin päässä esittäytymässä.

Eväät on olennainen osa passissa oloa. Hyvin lämmittää!

Viimeisenä viikonloppuna 4.11. keskityttiin uroshirvijahtiin, kun vasoja ja naaraita oli jo riittävissä määrin saaliksi aikaisemmin päätynyt. Kelikin suosi metsästäjiä, kun taivaalta oli laskeutunut maahan lumikerros, mikä auttoi hirvestäjiä pääsemään paremmin halutunlaisen hirven jäljelle.

Havaintoja saatiin kolmestakin eri paikasta, mutta sopivanlainen jälki löytyi Pisansalolta ja jahti suunnattiin siis sinne. Hirvet pyörittelivät koiria Viitamäen ja vanhan pisantien välimaastossa, mutta lopulta muutaman tunnin jahtaamisen jälkeen metsästyskauden viimeisen hirven pääsi kaatamaan Janne vanhan pisantien varteen, kun sarvipää jolkotteli 20 metrin päähän passipaikasta.

Syksyn viimeistä hirveä päästiin jahtaamaan lumijäljellä. Onnistuneen jahdin päätti Pisan vanhan tien varteen Janne.

Vastaa

Your email address will not be published.