Yhteenveto saalis- ja toimintapalautteiden tuloksista ja riistahavainnoista

Riistakolmion talvilaskennan suorittamiseksi oli useampi yritys helmikuun aikana, mutta sääolosuhteet eivät kerta kaikkiaan olleet laskijoiden puolella tällä kertaa. Lumimyräkkä peitti ensin alleen alkuperäisen suunnitelman ja lämpimäksi heittäytynyt keli teki hangilla liikkumisesta erittäin haastavaa loppukuusta. Kiitos kovasta yrityksestä aktiivisille – jospa kesälaskennan aikaan olisi vähemmän lunta metsässä!

Toiminta- ja saalispalautetta kerättiin jäsenistöltä loppuvuodesta 2023 ja vastauksiakin tuli mukavasti, enemmän kuin edellisvuonna. Vastausprosentiksi saatiin 61 %, eli 39 jäsentä vastasi kyselyyn – kiitos kaikille vastanneille! Alla muutamia poimintoja.

Riistanhoitotoimenpiteitä raportoi 41 % vastanneista ja tehtävälista piti sisällään pienriistan, vesilintujen ja kyyhkyjen ruokintaa, telkän ja koskelon pönttöjen tekoa ja kunnossapitoa, useita nuolukiviä ja osallistumista yhteisiin riistanhoitotalkoisiin.

Pienpetojen pyyntimäärät seuran alueella pysyivät melko samalla tasolla edellisvuoteen nähden:

Pienpetotilasto vuodelta 2023

Metsästysaktiivisuus oli hitusen kohentunut edellisvuodesta ja erälle oli ehtinyt 72 % vastanneista.

Riistaeläinten saalismäärissä oli hieman vaihtelua edellisvuoteen. Sorsasaalis oli selkeästi edellisvuotta parempi, kun taasen metsäkanalinnuissa näkyi selkeää laskua. Yksi metsäkauris päätyi eräksi viime vuoden aikana. Tarkemmat tiedot alla:

Saalistilasto vuodelta 2023

Havaintoja riistakannan tilasta saatiin ilahduttavan paljon ja niiden pohjalta tehty yhteenvetotaulukko alla. Taulukkoon on pyritty koostamaan keskiarvo havainnoista, sillä yksittäisistä lajeista saattoi olla keskenään ristiriitaisiakin havaintojakin (esim. teerikanta oli yhden havainnon mukaan lisinyt ja toisen mukaan vähentynyt.)

Havainnot riistakannasta vuodelta 2023

Vastaa

Your email address will not be published.