Riistan talviruokintaa ja suurpetojen jälkilaskentaa

Hyvää alkanutta vuotta Eräpoikien jäsenille!

Riistan talviruokinta on ajankohtaista ja tervetullutta, nyt kun pakkaset paukkuu ja hanget korkeat nietokset peittää erämaastoja. Seuran talkoissa tehtyihin ruokintakatoksiin on viety kuivaa heinää ja sitä on jäljellä ylimääräisenä myös jäsenten omille ruokintapaikoille. Mikäli jäsenistöllä on tarvetta kuivalle heinälle, niin Pulkkisen Sepolta Lohilahdesta voi heinää hakea ja sitä on jäljellä (20.1.2024) 8 ylimääräistä pienpaalia jäsenistön käyttöön. Sepon yhteystiedot löydät seuran sivuilla https://www.lastukoskenerapojat.fi/yhteystiedot/

Riistakolmion talvilaskenta on myös suunnitteilla. Odotellaan, että kovimmat pakkaset hellittää ja kantavampi hanki metsässä ei olisi myöskään pahitteeksi. Tiedotetaan talvilaskennasta myöhemmin, kun ajankohta selviää. Päivitys 16.2.2024: Laskennan päivämäärä 23.2.2024 – lisää tietoa https://www.lastukoskenerapojat.fi/event/riistakolmion-talvilaskenta/

Metsästäjäliitto tiedotti jäsentiedotteessaan 17.1.2024 suurpetojen lumijälkilaskentatempauksesta tammikuun viimeisenä viikonloppuna (lisätietoja https://metsastajaliitto.fi/uutiset/lumijalkilaskentatempaus) ja kannetaan oman seuramme osalta kortemme kekoon havaintojen keräämiseksi tekemällä omatoimista jälkihavainnointia. Mikäli seuran jäsenillä on lumijälkihavaintoja, joita ette ole vielä ilmoittaneet suurpetoyhdyshenkilöille, niin voitte lähettää havainnot seuran sihteerille, eli Ahtille. 

Muistathan havaintoa raportoidessasi seuraavat ohjeet (https://www.suurpedot.fi/suurpedot-ja-me/suurpetohavainnot/ilmoita-suurpetohavainto.html):

  1. Määritä laji ja yksilömäärä niin huolellisesti kuin osaat
  2. Mittaa jäljistä etutassun leveys (suden ja ilveksen jäljestä myös pituus)

Havainnot voi lähettää lumijälkilaskentatempauksen tiimoilta seuran sihteerille sähköpostitse ahti.vaatainen(at)live.com, mutta normaalitilanteessa ja jatkuvasti suurpetohavaintojen ilmoittamiseen pätee ohje:

  1. Ilmoita havaintosi yksityiskohdat ja tarkka sijainti petoyhdyshenkilölle: Mene Suomen riistakeskuksen yhteystietosivulle (riista.fi), valitse oikea alue ja tehtäväksi petoyhdyshenkilö.

Saalis- ja toimintapalautteiden vastausaika on päättynyt, kiitos kaikille vastanneille! Saimme viime vuoden osalta palautteen yhteensä 39 jäseneltä, mikä tarkoitti 61 % jäsenistöstä (viime vuonna vastausprosentti 55 %). Hienoa että annoitte palautetta – tehdään yhteenvetoa kevään aikana ja tiedotetaan siitä erikseen.

Vastaa

Your email address will not be published.