Vuosikokouksen yhteenveto ja metsästysohjesääntö

Eräpoikien vuosikokous keräsi Koskimajalle ilahduttavan paljon jäsenistöä päättämään sääntömääräisistä asioista 9.8.2023.

Henkilövalinnat ja vuoden 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus oli käsitelty jo 13.2.2023 pidetyssä kokouksessa, joten niitä ei tarvittu käsitellä uudelleen.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024 pitää sisällään pääpiirteissään samat asiat kuin kuluvanakin vuonna. Suunnitelmissa on jatkaa tänä vuonna jälleen liikkeelle saatua riistanhoitotoimintaa riistapellon perustamisen ja riistakolmiolaskentojen myötä.

Metsästysmajan kustannusten hallinta tuleville vuosille oli yksi käsiteltävistä aiheista ja kokous päätti majan pitämisestä kylmillään talvikaudella 2023-2024, samaan tapaan viime talven mukaisesti. Majan sähkösopimus on uudistettu kesällä, mikä takaa halvemman sähkön hinnan tulevalle 12 kuukaudelle. Lisäksi päätettiin seuraavaa:

  • Majan ikkunoiden uusiminen, mikäli onnistutaan saamaan sopuhintaiset ikkunat nykyisten tilalle ja tekemään vaihto talkootyönä
  • Majan ulkoseinien lämmöneristävyyden parantaminen lisäeristämisella harkittava ikkunoiden vaihdon yhteydessä kustannuksista riippuen
  • Sähkön kulutuksen ohjausjärjestelmän hankinta, jotta lämmitykseen käytettävän sähkön kulutusta voidaan ohjata pörssisähkön edullisille tunneille ja laskea kulutettavan sähkön hintaa
  • Uuden kostean tilan oven hankinta

Lisäksi keskusteltiin tulevien vuosien parannuskohteista taloustilanteen salliessa – näitä olivat muun muassa ilmalämpöpumpun ja takkasydämen hankinta, sekä koiratarhan rakentaminen.

Johtokunta kartoittaa toimenpiteiden tarkkoja kustannuksia ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Seuran taloustilanne on tällä hetkellä vakaa ja sekä jäsenmaksu (80 euroa / vuosi), että vierasmaksut pidettiin ennallaan. Ajantasaiset maksut löydät seuran kotisivuilta täältä.

Vesilintujen vierasmetsästäjiä muistutetaan maksamaan Erä-Pojille maksettavan vierasluvan lisäksi Vuotjärven osakaskunnan tilille suoritettava kausikohtainen 50 euron lupamaksu vesialueen käytöstä. Maksuohjeet: Pankkitili FI82 5288 0440 0291 16, maksun saaja Vuotjärven osakaskunta ja viestikenttään: “Vesilinnustuksen vieraslupa 2023, oma nimi”.

Kannattajajäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 40 euroa / vuosi tai 800 euroa / ainaisjäsenmaksu. Kannattajajäsenhakemuksen johtokunnalle voi jättää seuran kotisivuilta täältä.

Jäsenistöön liittyen saimme yhden uuden varsinaisen jäsenen, tervetuloa mukaan! Lisäksi kokous päätti myöntää Juhani Räsäselle seuran kunniajäsenyyden. Juhani on toiminnallaan edistänyt Erä-Poikien toimintaa merkittävästi ja antanut suuren henkilökohtaisen panoksensa seuran eteen – kiitokset ja onnittelut Juhanille!

Metsästysohjesääntö löytyy ajantasaisena seuran kotisivuilta täältä. Samalta sivulta löytyy myös metsästys- ja rauhoitusalueet ja OmaRiistassa olevan metsästysalueiden karttapalvelun koodit. Muista tarkistaa, että käytössäsi on ajantasaiset OmaRiistan koodit eri metsästysalueille – nyt myös kauriille on tehty oma alueensa. Lyijyhaulien kosteikkorajoitusalueet ovat myös saatavilla OmaRiista- ja Tracker-sovelluksissa.

Hirviporukkaan mukaan haluavia pyydetään ilmoittautumaan Seppo Pulkkiselle (yhteystiedot täällä).

Haulikonpatruunoiden itselataamisesta kiinnostuneille tiedoksi, että Hannu Räsäseltä löytyy laitteet ja ne ovat halukkaiden lainattavissa.

Ajankohtaista linnustukseen liittyvää asiaa keskusteltiin myös – muistetaan noudattaa näitä ohjeistuksia, jotta pidetään harrastuksemme turvallisena ja pidetään yllä metsästäjäkunnan hyvää mainetta:

  • Lintuinfluenssaan liittyen kannattaa seurata ajantasaista uutisointia ja noudattaa viranomaisohjeistuksia (kts. Ruokaviraston ohjeistus). Lintuinfluenssa epäilyn osalta tulee olla yhteydessä paikalliseen kunnaneläinlääkäriin, yhteystiedot löytyvät Kuopion kaupungin kotisivuilta. Mikäli havaitset lintuinfluenssaa, kannattaa siitä ilmoittaa myös seuran muille metsästäjille.
  • Vesilintujen hämärämetsästys on myös jatkossa kiellettyä (kts. Valtioneuvoston päätös) auringonlaskua seuraavan tunnin päättymisestä alkaen aina auringonnousua edeltävän tunnin alkuun saakka. Metsästäjän on tarkistettava ennen metsästyksen aloittamista kyseisen paikkakunnan auringon nousu-/laskuaika (esimerkiksi Ilmatieteenlaitoksen sääpalvelusta). Jos aurinko laskee esimerkiksi kello 21.01, on metsästys kiellettyä kello 22.01 alkaen. Haavoittuneen linnun saa kuitenkin etsiä, lopettaa ja ottaa haltuun myös kiellon aikana.

Aplodit annettiin hirvenjuoksun SM-kilpailuissa menestyneille seuran jäsenille, kun Katri Voutilainen oli voittanut naisten sarjan SM-pronssia ja Saana Kauppinen saavuttanut 6. sijan. Tarkemmat tulokset löydät täältä. Onnea Katri ja Saana!

Turvallista metsästyskautta ja tarkkoja laukauksia Erä-Pojille!

Vastaa

Your email address will not be published.