Hirvijahti käynnistyi vauhdikkaasti

Lastukosken Erä-Poikien hirviporukka käynnisti tämän syksyisen hirvijahdin lauantaina 14.10.2023. Ensimmäinen jahtiviikonloppu olikin täynnä tapahtumia ja kosteasta kelistä huolimatta tunnelma oli korkealla.

Ensimmäinen jahtipäivä käynnistyi jo kukonlaulun aikaan keräämällä havainnot ja kokoontumalla Koskimajalle klo 7.00 aloituspalaveriin ja ensimmäisen passin suunnitteluun. Hirviporukkaan saatiin tälle vuodelle muutamia uusia jäseniä – hienoa nähdä että porukkajahti kiinnostaa. Hirviporukan johtajana tänä syksynä toimii edellisvuoden tapaan Seppo Pulkkinen.

Aloituskuvioiden jälkeen metsästys alkoi rullaamaan mukavasti ja avausviikonlopun saaliina sunnuntain päätteeksi orressa roikkui lopulta kolme hirveä – uros, naaras ja vasa. Ilahduttavaa viikonlopussa oli myös se, että porukan kuopus Ville Kanniainen pääsi kaatamaan ensimmäisen hirvensä, kun vasahirvi ilmestyi sopivasti passipaikalle. Havu hattuun ja onnittelut Villelle!

Jahti jatkuu jälleen ensi lauantaina. Yhteisen hirvikeittotilaisuuden aika ja ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Alla muutama tunnelmakuva hirvijahdin tiimellyksestä:

Hirviporukan johtaja Seppo suunnitelmaa laatimassa
Kaadolla on hyvä kerrata onnistuneen jahtitilanteen tapahtumat
Kaataja Joni ja onnistuneen jahdin lopputulos
Nykyään on konevoimatkin apuna, kun hirviä vedetään pois metsästä onnistuneen kaadon jälkeen. Tässä mönkijän ratissa Janne.
Ja tässä konemiehenä Hannu. Eipähän tarvitse kantaa hirveä majalle.
Villen onnistuneen laukauksen tulos
Metsästyksen lomassa maistuu mikäs muu kuin hirvisoppa – keitolla Räsäsen Hannu, Pulkkisen Seppo, Huovisen Pera ja Pentikäisen Jussi-Pekka.

Vastaa

Your email address will not be published.